Get Adobe Flash player

Novi sadržaj "Radobojskog trnaca"


Ovih dana u sklopu Radobojskog trnaca traju radovi na izgradnji drvene nadstrešnice. Nadstrešnica je zamišljena kao mjesto okupljanja mještana za druženje na otvorenom. Biti će opremljena stolovima i klupama tako da će svi posjetitelji moći kvalitetno provesti vrijeme u prirodnom okruženju. Osim izgradnje predmetne nadstrešnice u Radobojskom trnacu obnavlja se i igralište za djecu u sklopu kojeg se dotrajale sprave za igru zamjenjuju novima.
Radobojski trnac primjer je travnjačkog voćnjaka čiji razvoj seže u razdoblje kada je voće bila dragocjena hrana za preživljavanje na selu. Njegova svrha je sačuvati autohtonu prirodnu baštinu obzirom da su travnjački voćnjaci „trnaci” industrijalizacijiom poljoprivrede i voćarstva izgubili svoju važnost, upoznati one mlađe sa starim sortama voća te nekadašnjim načinom uzgoja voća, a one malo starije podsjetiti na važnost očuvanja prirodne bioraznolikosti. Ovaj dodatni sadržaj doprinijeti će ugodnijem boravku svim mještana u samom radobojskom trnacu te ujedno edukaciju i istraživanje učiniti zanimljivijim.

  • 20181015_150244
  • IMG_5457
  • IMG_5460
  • IMG_5465
  • IMG_5470
  • IMG_5473

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Korona virus

corona

Općina prijatelj djece

NK Radoboj

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.