Suradnja na području poljoprivredne proizvodnje


OPG Majcen iz Lepoglave, obratio se Općini Radoboj sa zamolbom da se obavijeste stanovnici općine o mogućoj suradnji na poljoprivrednoj proizvodnji povrća za prehrambenu industriju Podravka d.d. PJ Kalnik Varaždin. OPG Majcen već nekoliko godina unatrag uspješno surađuje s pometnutom prehrambenom industrijom na proizvodnji povrća za njihove potrebe. Proizvodi se povrće, u prvom redu krastavci kornišoni, feferoni ljuti i slatki, rog paprika, patliđani i dr.
Tendencija Podravke d.d. je da njihovi proizvodi budu domaćeg porijekla, koji su daleko kvalitetniji pa im je želja uključiti što više malih proizvođača putem mreže otkupljivača.
Želja OPG Majcen je uključiti zainteresirane proizvođače s područja općine Radoboj, koji bi sebi na taj način omogućili dodatnu zaradu, a uz to razvijali poljoprivrednu proizvodnju, odnosno spriječili propadanje i zapuštenost poljoprivrednog zemljišta. Zainteresirani za proizvodnju mogu biti OPG-i, SOPG-i, također u proizvodnju se mogu uključiti i samostalno, kao fizičke osobe. Svu logističku i drugu pomoć osigurava OPG Majcen, u prvom redu tu se misli na nabavu potrebnog repromaterijala (sjemena, folije, cijevi za navodnjavanje, mreže i sl.), prijevoz proizvoda do Varaždina, itd.

Pozivamo mještane, koji su zainteresirani za ovakvu suradnju da se jave Općini Radoboj, na broj telefona 049/349-110 ili e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ukoliko će biti veći broj zainteresiranih, Općina Radoboj će zajedno sa OPG Majcen organizirati inicijalni sastanak na kojem će se detaljnije prezentirati mogućnosti ovakve suradnje, a ukoliko će za suradnju biti zainteresiran mali broj poljoprivrednika, Općina Radoboj će proslijediti kontakte OPG Majcen kako bi zainteresirane stranke direktno razmijenile potrebne informacije.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.