Povećan broj divljih odlagališta otpada


Unatoč redovitom odvozu komunalnog otpada koji je organiziran na području općine Radoboj redovitom godišnjem zbrinjavanju glomaznog otpada, reciklažnim dvorištem koje je svoje radno vrijeme prilagodilo korisnicima, pa radi ponedjeljkom od 10:00 do 17:00, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 09:00 do 16:00, te subotom od 08:00 do 13:00, nažalost u posljednje vrijeme registrirali smo pojavu nelegalnog odlaganja otpada na više lokacija.
Općina Radoboj redovito se svake godine uključivala u akcije „Zelena čistka“ i zajedno sa članovima udruga koje djeluju na području općine, uspjeli smo sanirati divlja odlagališta na našem području. Poziv za uključivanje u akciju redovito je upućivan i svim mještanima da se uključe. Nažalost, odaziva nije bilo. Kada bi naši mještani sudjelovali samo u jednoj akciji čišćenja divljeg odlagališta otpada, kada bi ručno izvlačili odbačene auto gume, pelene, dijelove namještaja, shvatili bi koliko štete svojim neodgovornim ponašanjem nanose okolišu u koji to odbacuju. Divlja odlagališta otpada predstavljaju veliku opasnost za okoliš, prvenstveno zbog onečišćenja tla, zraka i voda. Kao mogući izvor zaraza direktno ili indirektno utječu na zdravlje ljudi i ostalih živih organizama, a u ljetnim mjesecima često su i izvor požara.
Želimo li na ispravan način postupati sa otpadom koji svakodnevno nastaje u našim kućanstvima, moramo ga odvojeno sakupljati, to jest odvojiti otpad prema njegovoj vrsti kako bi se olakšala obrada ili kako bi ga pripremili za daljnje postupke uporabe.
Općina Radoboj i ove će se godine uključiti u akciju „Zelena čistka“ te ovim putem pozivamo mještane da se aktivno uključe u akciju, i da se sami uvjere u štetu koja nastaje u prirodi nesavjesnim odbacivanjem otpada.
Čuvajmo našu prirodu čistom, odlažući otpad u odgovarajuće spremnike i kontejnere, jer štetu koju činimo prirodi na kraju će platiti generacije iz nas.

  • Foto_1
  • Foto_2
  • Foto_3

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.