Get Adobe Flash player

Stariji mještani posjetili znamenitosti Radoboja


Općina Radoboj, Muzej Radboa i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Zagorje zeleno organizira besplatne obilaske uz stručno vodstvo Muzeja Radboa, Hiže vinove loze i Radobojskog trnaca za svoje starije i umirovljene mještane.
U petak su stariji mještani naselja Gorjani Sutinski i Radobojskih Brega uz stručno vodstvo ravnateljice Muzeja Ivane Hazulin Pospiš obišli postav muzeja i Hiže vinove loze. Mještanima je pokazan bogat muzejski inventar sačinjen od rudarske, geološke i arheološke zbirke, a u Hiži vinove loze postav interpretacijskog centra čiju okosnicu čini okamina lista vinove loze, najstarijeg fosila ove vrste u Europi pronađenog upravo u Radoboju! U pratnji Dijane Hršak, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije mještani su razgledali posebnosti i interaktivne sadržaje Radobojskog trnaca koji predstavlja primjer travnjačkog voćnjaka čiji razvoj seže u razdoblje kada je voće bila dragocjena hrana za preživljavanje na selu i koji nas podsjeća na važnost očuvanja prirodne bioraznolikosti. Mještani su ujedno nakon razgleda sudjelovali u aktivnostima i druženju s umirovljenicima 65+.
Radoboj je prekrasno mjesto prepuno prirodnih i kulturnih posebnosti koje predstavljaju neprocjenjivo bogatstvo i koje je potrebno čuvati i prenositi budućim generacijama.
Ovim putem molimo sve mještane da odvoje malo svog slobodnog vremena i upoznaju naš radobojski zavičaj te da se predbilježe za besplatan razgled Muzeja, Hiže vinove loze, Radobojskog trnaca i da ujedno sudjeluju u aktivnostima namijenjenima starijima od 65 godina.
Planiraju se daljnji besplatni obilasci naših prirodnih i povijesnih posebnosti za sve zainteresirane starije i umirovljene mještane.
Za više informacija i predbilježbe za besplatni obilazak možete kontaktirati predsjednika udruge umirovljenika Dragutina Gerića na broj mobitela 098/378-382 i voditelja dnevnih aktivnosti projekta „Aktivni i nakon 65-e!“ Alena Strahineca na broj 099/3469-009.

  • Foto_1
  • Foto_2

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.