Evidentiranje nerazvrstanih cesta


Općina Radoboj, kao pravna osoba koja upravlja nerazvrstanim cestama na području općine Radoboj  započela je postupak evidentiranja  nerazvrstanih cesta u zemljišnim knjigama i katastru  i to NC-RI12 ŽC2122(Lopatice)- Cerovečki  k.o. Radoboj, cca duljine 1.002,55 m, NC-SR1 Cerovečki- Radobojsko Strahinje k.o. Radoboj cca. duljine 920,00m,  NC-SR7 Cesta kroz selo k.o. Radoboj, cca. duljine 308,00m, NC-SR2 Radobojsko Strahinje- Krapina, k.o. Radoboj, cca. duljine 725,00 metara.

Dana 30.04. izvršeno je obilježavanje granica zemljišta na kojem su  izgrađene ceste, a nakon toga slijedi terenska izmjera istih te izrada geodetskog elaborata izvedenog stanja. Evidentiranjem nerazvrstanih cesta i upisom vlasništva u zemljišne knjige općina Radoboj dugoročno stvara preduvjete za mogućnosti prijave na razne natječaje vezano za rekonstrukciju komunalne infrastrukture, a postupajući kao dobar gospodar vrlo je važno da  u svakom trenutku ima riješene imovinsko pravne odnose nad nekretninama kojima raspolaže.

Nakon upisa vlasništva u zemljišnim knjigama započet će se sa izradom projektno-tehničke dokumentacije kako bi bili spremni za  Mjeru 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“  Podmjeru  7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“, Operaciju 7.2.2. „Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta“, odnosno isti onakav  natječaj temeljem kojeg je rekonstruirana i cesta u Kraljevcu Šemničkom. Natječaj za tu mjeru očekuje se krajem godine, a uređenjem moderne ceste sa riješenom odvodnjom , ugibalištima, koja su zbog konfiguracije samog terena neophodna za normalno odvijanje prometa, znatno bi se doprinijelo prometnoj povezanosti Radoboja i Krapine, preko Strahinja Radobojskog , a samim time stvorili i bolji uvjeti  život naših mještana u tom prelijepom dijelu naše općine.

Ceste su jedna od temeljnih komunalnih infrastruktura te nezaobilazni čimbenik gospodarskog i svakog drugog razvoja, te se sa pravom kaže da „Ceste život znače“, a moderna cesta sigurno će pridonijeti razvoju turističkih sadržaja u ovom dijelu naše općine. Neposredna blizina Strahinjčice koja je dio ekološke mreže Natura 2000 i veliki vrt orhideja- zabilježene čak 32 vrste, i danas je turistički interesantno područje za brojne zaljubljenike u prirodu i za sve one koji žele pobjeći od urbanog života, a uređenje moderne  ceste  sigurno će pridonijeti razvoju turističkih sadržaja u ovom atraktivnom dijelu naše općine.

  • IMG-2137
  • IMG-2138
  • IMG-2141

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.