Get Adobe Flash player

Božićni paketi socijalno najugroženijim mještanima


Općina Radoboj kontinuirano osigurava sredstva u proračunu Općine za korisnike socijalne skrbi temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Općine Radoboj - za naknadu za podmirenje troškova stanovanja, pravo na jednokratnu naknadu, pravo učenika osnovne škole na besplatnu školsku kuhinju, pravo na pomoć za novorođenu djecu, pravo na jednokratnu novčanu pomoć umirovljenicima, pravo na pomoć za podmirenje pogrebnih troškova te pravo na troškove ogrjeva.

Osim navedenih prava iz socijalne skrbi, Općina Radoboj socijalno najugroženijim mještanima, prije svega samačkim i staračkim domaćinstvima osigurava božićne i uskršnje pakete. U paketima se nalaze osnovne namirnice potrebne u domaćinstvima i za pripremu blagdanskih jela. Podjelom paketa Općina Radoboj pomaže staračkim i samačkim domaćinstvima kako bi povodom najvećih kršćanskih blagdana olakšali nabavu potrebnih namirnica.

Tako je ovih dana podijeljeno 70 božićnih paketa najpotrebitijim mještanima Općine Radoboj. I ovog puta u podjeli božićnih paketa djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela pomogao je Savjet mladih Općine Radoboj koji je najstarijim mještanima općine na njihove adrese dostavljao božićne pakete. Na ovaj način Općina Radoboj nastoji uključiti naše mlade ljude u pomaganju starijim sumještanima te kako bi na taj način pomogli stvaranju toliko željenu i traženu empatiju svih pojedinaca naspram ljudi u potrebi.

  • Božićni paketi

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.