Inkubator ideja Radboa

 

Svaka Općina koja strateški promišlja o svojoj budućnosti posjeduje barem jedno mjesto na kojem će objediniti sve razvojne ideje te tamo tražiti najbolji način kako te ideje realizirati. Stara hiža u Radoboju u kojoj je smješten Inkubator ideja Radboa upravo je takvo mjesto gdje će svaki Vaš dobar prijedlog biti razmotren. Osim toga, na ovom mjestu će se okupljati mladi i obrazovani stručnjaci koji će svojim radom i zalaganjem raditi za dobrobit i razvoj općine.

Osim toga, ovdje se pripremaju projekti za predpristupne fondove Europske Unije za područje općine Radoboj. Zasad je tijekom ove godine na program IPARD 301 prijavljena rekonstrukcija i proširenje nerazvrstane ceste od naselja Crneki prema naselju Strahinje Radobojsko te dalje prema planinarskom domu na Strahinjčici. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 3,4 milijuna kuna, a od toga bi se iz pretpristupnog fonda EU financiralo 3 milijuna kuna, odnosno maksimalni iznosi koji pojedina jedinica lokalne samouprave uopće može dobiti. Trenutno su u postupku nadopune natječajne dokumentacije, a o rezultatima ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Uz to, priprema se i nekoliko manjih projekata iz programa IPARD 302 koji se planiraju ostvariti tijekom 2013. i 2014. godine, a koji bi trebali obogatiti ukupnu turističku ponudu Radoboja.  Ukoliko imate pitanja vezanih uz ovu tematiku navedenu tematiku, u inkubatoru možete potražiti odgovor.

U inkubatoru se priprema i projektna dokumentacija za natječaje koje raspisuju ministarstva u sastavu Vlade Republike Hrvatske. Tako moramo spomenuti da je Općina Radoboj prema dosad objavljenom manjem dijelu rezultata natječaja osigurala 800.000,00 kuna na Natječaju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za dovršetak građevinskih radova na Zavičajnoj zbirci čime je druga po dobivenim sredstvima na državnoj razini. Također je dobiveno još 50.000,00 kuna na Natječaju Ministarstva turizma za opremanje istog objekta.

U narednom razdoblju se iz istog ministarstva očekuju daljnje dobre vijesti, odnosno odobravanje još nekih projekata. Vrlo aktivno su se pripremali i projekti prijavljeni na natječaje Ministarstva kulture za 2013. godinu gdje je također prijavljeno više projekata. Među ostalima, prijavljena je rekonstrukcija temelja i fasade Župnog dvora, obnova gotičkog svoda na kapeli Sv. Jakova, arheološka istraživanja la lokaciji Podstenje, daljnje sufinanciranje nabavke potrebne opreme za Zavičajnu zbirku te nabavka novih instrumenata za limenu glazbu Mirna.

U Inkubatoru također možete zatražiti pripremu projektne dokumentacije za prijavu na različite natječaje, posebno Ministarstva poduzetništva i obrta, a možete dobiti i sve potrebne informacije o istima. Stoga, ako ste poduzetnik, na ovoj ćete stranici biti pravovremeno obavještavani o natječajima na koje se možete prijaviti za dobivanje bespovratnih sredstava. Inkubator vodi RADOBOJ, poljoprivredna zadruga čiji je upravitelj Marko Martinolić, dipl.oec.

 

 

 

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).