Općinsko vijeće

 

Radoboj je 1993. godine opet postao samostalna jedinica lokalne uprave i samouprave. Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Radoboj održana je 21. travnja 1993. godine. Od 16 članova vijeća HDZ je imao 12 vijećnika, bili su to: Mijo Košutić, Josip Tušek, Juraj Šalković, Ivan Rukav, Ivan Švaljek, Stjepan Kveštak, Zvonko Ferk, Petar Košutić, ing. Ivan Poljak (obnašao je dužnost predsjednika Vijeća), Dragutin Kušer, Stanko Cerovečki i Antun Fruk. Vijećnici s liste HSLS-a, HNS-a i SDP-a bili su: Janko Jambrek, Ivan Mikša, Vinko Rihtar i Andrija Šalković.    

Općinsko vijeće je glavno tijelo u općini. Ujedno, ono je predstavničko tijelo čije predstavnike biraju građani općine i ono obavlja poslove koji su mu zakonom ili drugim propisom stavljeni u djelokrug.

Općinsko vijeće kao predstavničko tijelo građana, donosi akte u okviru djelokruga Općine te obavlja druge poslove. Općinsko vijeće odlučuje o potrebama i interesima građana od lokalnog značaja, a osobito o utvrđivanju prostora i urbanističkom planiranju, o utvrđivanju naselja, stanovanja, o komunalnim djelatnostima, o brizi za djecu, socijalnoj skrbi, kulturi, tjelesnoj kulturi, športu i tehničkoj kulturi te o zaštiti i unapređenju okoliša.

Vijeće čini 13 vijećnika izabranih na zakonom propisan način. Vijeće ima predsjednika i potpredsjednika koji se biraju između članova Vijeća.

Članovi općinskog vijeća su:

Ime prezime

Adresa

 ALOJZ SAJKO - predsjednik

ŠEMNIČKI KRALJEVEC  20

 JOSIP POTOČKI

RADOBOJ 89

 DRAGUTIN GERIĆ

OREHOVEC RADOBOJSKI 42A

 ROBERT MIKŠA

JAZVINE 88A

 DRAGUTIN KISELJAK

BREGI RADOBOJSKI 148

JOSIP KRLEŽA

RADOBOJ 213

LJERKA STRAHINEC

RADOBOJ 83A

DUBRAVKO KRANJČEC

JAZVINE 87

IVAN MILJAN

RADOBOJ 193

ZVONKO PAVRLIŠAK

RADOBOJ 380

VEDRAN SVEDRUŽIĆ

BREGI RADOBOJSKI 15

MARIO HERAK

GORNJA ŠEMNICA 115

JOSIP TUŠEK

JAZVINE 57

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).