Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Proračuna Općine Radoboj za 2018. godinu

Sa ciljem povećanja transparentnosti, suradnje i otvorenosti u izradi jednog od najvažnijih dokumenata Općine, Proračuna Općine Radoboj za 2018. godinu, Općina Radoboj pokreće proces savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja istog.

Temeljem članka 39. Zakona o proračunu (NN 87/2008, 136/12,15/15, u daljnjem tekstu: Zakon) predstavničko tijelo obvezno je donijeti Proračun do kraja tekuće godine za iduću proračunsku godinu i to u roku koji omogućuje primjenu proračuna sa 1. siječnja godine za koju se isti donosi. Člankom 16. Zakona propisan je sadržaj proračuna koji mora sadržavati opći i posebni dio i plan razvojnih programa (investicija i kapitalnih pomoći), te projekcije za naredne dvije godine. Prijedlog Proračuna sastavljen je na osnovi uputa i preporuka Ministarstva financija.

Sukladno odredbama pozivamo zainteresiranu javnost – građane, udruge, građanske inicijative, zaklade, javne i privatne ustanove, sve zainteresirane koji svojim prijedlozima i sugestijama mogu pridonijeti donošenju kvalitetnog i provedivog Proračuna, da se odazovu. Svoja mišljenja i očitovanja možete u pisanom obliku na propisanom obrascu poslati na adresu Općina Radoboj, Radoboj 8 ili na e-mail adresu: o Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  zaključno do 08. prosinca 2017. godine.

Svi u roku pristigli prijedlozi razmotrit će se, a oni prihvaćeni, ukomponirati u konačni prijedlog Proračuna za 2018. godinu koji će se proslijediti Općinskom vijeću Općine Radoboj na donošenje.

 Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću 

  Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju 

 Prijedlog Proračuna Općine Radoboj za 2018 godinu 

 Prijedlog programa 

 Prijedlog programa 

 Prijedlog programa 

 Prijedlog programa 

 Prijedlog programa 

 Prijedlog programa 

 Prijedlog programa 

 Prijedlog programa 

 Prijedlog programa 

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).