Get Adobe Flash player

Radionice u sklopu projekta "Aktivni i nakon 65-e"


Nakon što je u listopadu u prostorijama DVD-a Radoboj održana konferencija za medije i time označeno službeno predstavljanje projekta „Aktivni i nakon 65-e!“ te upoznavanje mještana Općine i šire javnosti o aktivnostima koje su predviđene projektom, mjesec studeni je označio početak provedbenih aktivnosti projekta. Kao što se može iščitati u samom nazivu projekta, fokus projektnih aktivnosti usmjeren je na osobe sa 65 i više godina koje imaju prebivalište na području Općine Radoboj da im se pruži prilika da ožive duh zajedništva i prijateljstva te sudjeluju u društvenom životu Općine te svrsishodno koriste svoje slobodno vrijeme.

Poštujući epidemiološke mjere, krenulo se sa održavanjem prvih radionica. Same radionice su se održale na katu DVD-a u Radoboju gdje je omogućen veći prostor za slobodno kretanje između polaznika radionica. Sukladno tome, održane su i prve informatičke radionice na temu osnova korištenja tableta, a predviđen je i rad na laptopima. U provedbu projektnih aktivnosti se uključio i partner Općine na projektu, Centar za socijalnu skrb Krapina gdje su djelatnice Centra održale uvodno predavanje polaznicima te ljubazno pružale odgovore na sva njihova pitanja. Naglašavajući sigurnost polaznika, radionice su se održale u umanjenom obujmu od predviđenog, s ograničenim brojem sudionika, upravo zbog preventivnih razloga uzrokovanih opasnošću od koronavirusa. Sukladno preporukama, prostor se redovito provjetravao, a nakon svake radionice vršila se dezinfekcija radnih površina i toaleta. Ujedno se krenulo i sa kreativnim radionicama gdje su polaznici dobili potreban materijal za izradu adventskih vijenaca i oslikavanje božićnih kuglica za bor. Zbog trenutne epidemiološke mjere, te nemogućnosti održavanja radionica u prostorijama DVD-a kreativne radionice provode korisnici samostalno u svojim domovima.
Uz navedene radionice, samim projektom predviđeno je i mnoštvo drugih aktivnosti poput keramičkih i sportsko-rekreativnih radionica, kulinarskih radionica, ali i razne edukativne radionice na temu zdravlja, pravilne prehrane, brige o tijelu i održavanju zdravog duha te mnoge druge. Svim polaznicima radionica dostupne su i besplatne usluge frizera i fizioterapeuta, a u planu su i odlasci na besplatno kupanje u Krapinske toplice za što će polaznicima biti osiguran zajednički prijevoz. Projektom su predviđeni i izleti na nekoliko atraktivnih lokacija diljem Hrvatske, ali i posjet kino i kazališnim predstavama. Projekt se u potpunosti financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.476.024,37 kn te će trajati dvije godine. Uz Općinu Radoboj kao nositelja, partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Krapina, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina te Muzej Radboa.
Daljnji tijek aktivnosti na projektu će uključivati usluge frizera i fizioterapeuta za sve zainteresirane 65 + mještane. Za detaljnije informacije o samim radionicama i predbilježbu na korištenje dostupnih usluga, zainteresirani mještani mogu se obratiti Voditelju dnevnih aktivnosti Alenu Strahinecu na broj telefona 099/346-9009.
Svi koji žele naučiti nešto novo, obogatiti svoje slobodno vrijeme i ispuniti si dan te uživati u blagodatima druženja i besplatnih usluga su dobrodošli.

  • Foto_1
  • Foto_2
  • Foto_3
  • Foto_4
  • Foto_5
  • Foto_6

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.