Evidentiranje nerazvrstanih cesta


Da bi se javna ili nerazvrstana cesta koja nije upisana u zemljišne knjige mogla u njih upisati, kao javno dobro u općoj uporabi i neotuđivo vlasništvo Republike Hrvatske, odnosno neotuđivo vlasništvo jedinice lokalne samouprave, potrebno je izraditi snimku izvedenog stanja.
Snimkom izvedenog stanja nerazvrstane ceste i njezinom usporedbom s katastarskim česticama koje su evidentirane na katastarskom planu utvrđuje se da li je cesta izvedena unutar katastarske čestice koja postoji na katastarskom planu ili je za evidentiranje potrebno izraditi geodetski elaborat.
Geodetski elaborat izvedenog stanja nerazvrstane ceste izrađuje se tako da se jednim elaboratom formira jedinstvena katastarska čestica na kojoj je cesta izvedena unutar jedne katastarske općine.
S obzirom da sam postupak evidentiranja nerazvrstanih cesta i izrade geodetskog elaborata izvedenog stanja iziskuje znatna financijska sredstva, Općina Radoboj odlučila je da svake godine u svom proračunu osigura dio sredstava upravo za tu namjenu, pa se u 2019.godini evidentiralo novih 2.500 metara nerazvrstanih cesta i izradio geodetski elaborat za iste. Geodetski elaborat izradio se slijedeće ceste: NC-RI9 – Skoski - Cerovečki, NC-BR5 -LC22014 – Poljaki (Kec), NC-RI7 - ŽC2122 - Gotlini, NC-RC29 - NC-GŠ4 - Turčec Davor, NC-J14 - NC-O9-Dunaji - Kiseljaki (trafostanica) - odvojak Dunaj Mladen, te NC-RI4 - ŽC2122 - Švaljek Mirko.
Evidentiranjem nerazvrstanih cesta i upisom vlasništva u zemljišne knjige Općina Radoboj dugoročno stvara preduvjete za mogućnosti prijave sanacije nerazvrstanih cesta na raspisane natječaje, a postupajući kao dobar gospodar vrlo je važno da u svakom trenutku ima riješene imovinsko pravne odnose nad nekretninama kojima raspolaže.

  • Slika_1
  • Slika_2

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.