Get Adobe Flash player

Aktivnosti Društva Naša djeca Radoboj


Društvo Naša djeca Radoboj je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti na području općine Radoboj.
Udruga aktivno sudjeluje u poboljšanju uvjeta života djece na području općine Radoboj i zalaže se za prava svakog djeteta. Udruga Društvo Naša djeca Radoboj održala je 18. veljače godišnju redovitu Skupštinu, usvojila je Završno Izvješće za 2019. godinu i Plan i program aktivnosti za 2020. godinu.
Udruga je protekle godine bila izrazito aktivno što je evidentno iz samih prihoda poslovanja koji su iznosili 291.037,21 kuna. Najznačajniji prihodi odnose se na prihode iz državnog proračuna koji iznose sveukupno 271.317,20 kuna, a ostvareni su iz Ministarstva demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklade Hrvatska za djecu, Krapinsko-zagorske županije i drugih institucija. Sukladno spomenutim prihodima u tijeku realizacije je projekt „Razvijaj se i rasti, penji se do vrha!“ u kojem se izgradila stijena za penjanje u Sportskoj dvorani Osnovne škole Side Košutić, a slijedi još daljnja edukacija učiteljskog i učeničkog kadra od strane instruktora za penjanje. Realiziran je projekt „Sretni i zadovoljni u školi!“ koji je za 84 djece, polaznika Osnovne škole osigurao radni materijal za školi, papuče i opremu za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.
Tijekom 12. mjeseca 2019. Udruga se prijavila i za projekt Nivea-Božićno darivanje putem kojeg je za dvoje djece osigurala Božićne poklone sukladno njihovim željama.
Osim spomenutih aktivnosti članovi Udruge u suradnji s krapinskom udrugom Smiješak organizirali su niz radionica uz prigodnu prezentaciju božićnih ukrasa na manifestaciji Advent u Radoboju. Tijekom ljeta u suradnji s učiteljica Osnovne škole Side Košutić Radoboj ukrasili su tribinu na školskom igralištu pod motom „Ugodnija je klima kad smo dobri prema svima“. Proveli su i niz drugih aktivnosti od kojih je svakako zanimljiv posjet djelatnika i volontera Centra za rehabilitaciju Silver. Centar za rehabilitaciju Silver je ustanova socijalne skrbi jedinstvena u ovom dijelu Europe, koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad s psima pomagačima - vodičima, rehabilitacijskim i terapijskim psima.
U organiziranje aktivnosti za djecu uključili su se Muzej Radboa koji je za njih organizirao ljetne radionice i kino predstavu i Općina Radoboj koja je u sklopu obilježavanja Dana općine organizirala Dječju predstavu, unajmila tobogane na napuhavanje i druge aktivnosti koje se bile namijenjene rekreaciji i zabavi naših mališana.

Članovi udruge i ove godine namjeravaju provesti niz akcija i aktivnost za djecu i s djecom, a uz potporu lokalnih vlasti i mještana aktivnosti će se kvalitetnije i brže provodite na dobrobit cijele zajednice.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se žele uključiti u buduće aktivnosti Društva Naša djeca Radoboj da su dobrodošli i ako žele postati njihov član potrebno je samo poslati e-mail poruku na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  • Foto_1
  • Foto_2
  • Foto_3
  • Foto_4
  • Foto_5
  • Foto_6

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.