Get Adobe Flash player

Obavijest mještanima - sustav "e-Propusnice"


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (NN 39/2020).

 Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj 

Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere:

 • socijalnog distanciranja
 • ne zadržavanja na javnim prostorima
 • posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav "e-Propusnice"

E-Propusnice, sustav dostupan na adresi https://epropusnice.gov.hr omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-Propusnice omogućava sljedeće funkcionalnosti za građane:

1. Predaja zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema:

 • Poslodavcu
 • Izabranom liječniku obiteljske medicine
 • Nadležnom stožeru civilne zaštite
 • Pregled predanih zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica i njihovih statusa
 • Pregled i preuzimanje odobrenih e-Propusnica u PDF obliku

2. Proces izdavanja e-Propusnice:

 • U internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr
 • Odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu
 • Potvrdite svoje podatke
 • Ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva
 • Ukoliko želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev
 • Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a iste izdaju:

 • Poslodavci - zaposlenicima
 • Izabrani liječnik obiteljske medicine - pacijentima
 • Nadležni stožer civilne zaštite – građanima

Razlozi izdavanja e-Propusnica 

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju. Sve pravne i fizičke osobe koje su izdale propusnice do dana stupanja na snagu ove Odluke, dužne su najkasnije do 5. travnja 2020. sve izdane propusnice zamijeniti e-Propusnicama. Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, za sada još vrijede. U tome slučaju zahtjev možete poslati mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ga unutar radnog vremena od 7 - 15 h dati na telefon 049/349-109, 091/349 1101, 091/349 1103 putem kojeg će ga popuniti dežurna osoba. Na temelju nužno opravdanog zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mailom ili podići osobno u prizemlju Općine Radoboj (prednja ulazna vrata sa zvonom-uz najavu na telefon 049/349-109) radnim danom u vremenu od 8 – 12 sati. Opravdani zahtjevi koji se zaprime u tekućem danu do 12 h biti će obrađeni unutar istog dana i dostavljeni putem mail adrese, dok će svi zaprimljeni opravdani zahtjevi nakon 12 h unutar tekućeg dana biti obrađeni i poslani sljedećeg radnog dana.

 Zahtjev za propusnicu

Stožer civilne zaštite Općine Radoboj jedino i isključivo može izdati propusnice ukoliko se radi o nužno opravdanim vitalnim obiteljskim razlozima, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština koje ne mogu obaviti unutar mjesta prebivališta ili stalnog boravišta. Molimo mještane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, te racionalno koriste mogućnost dobivanja propusnica za kretanje u određenim područjima.

Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji.

Stožer Civilne zaštite Općine Radoboj.

 

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.