Get Adobe Flash player

Besplatni WiFi na javnim mjestima u općini Radoboj


Nakon što se čak 366 hrvatskih jedinica lokalne samouprave prijavilo na europski natječaj WiFi4EU koji omogućava sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za wi-fi pristupne točke na javnim mjestima, sredstva su odobrena za 224 hrvatske općine i grada, što je ukupno 3.360.000 eura odnosno oko 24.930.000 kuna, a jedna od njih je i općina Radoboj.
Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za WiFi, instaliranjem pristupnih točaka za WiFi u središtima javnog života. Vrijednost projekta za svaku jedinicu lokalne samouprave je 15 tisuća Eura.

Od prošlog tjedna korisnici mobilnih uređaja na području općine Radoboj mogu koristiti javni besplatni WiFi na slijedećim lokacijama:
-centar Općine
- prostor Muzeja Radboa, Hiže vinove loze, Pokazno-edukacijskog centra, radobojskog trnaca
- prostor sportske dvorane Osnovne škole “Side Košutić“
- prostor kod Nogometnog kluba Radoboj
-prostor kod DVD-a Radoboj
- prostor kod područne škole u Jazvinama
Iako je u planu bilo postavljanje pristupnih točaka u Radobojskom Orehovcu kod društvenog doma, te kod Vatrogasnog doma u Gornjoj Šemnici, nažalost na spomenutim lokacijama nema tehničkih mogućnosti za isporuku internet pristupa minimalne brzine od 30Mbps u silaznoj vezi, (to trenutno ne može isporučiti niti jedan oparater), a koja je propisana od strane europske agencije kao uvjet WiFi4EU projekta. Dostupnost propisane minimalne brzine pokušala se osigurati sa lokacijama na mjestima koja imaju tehničke mogućnosti i koja zadovoljavaju uvjete, ali nažalost nije bilo moguće osigurati optičku vidljivost te na taj način povezati društveni dom u Radobojskom Orehovcu kao ni dom DVD-a Gornja Šemnica.

Mještani koji imaju mogućnost koristiti besplatnu Internet mrežu WiFI4EU na istu se mogu „spojiti“ na vrlo jednostavan način budući da nije potrebna registracija .Potrebno je samo „kliknuti“ na dostupnu mrežu WIFI4EU i prihvatiti uvjete korištenja. Nakon toga je moguće koristiti besplatni Internet.
Jednom prihvaćeni uvjeti za korištenje WiFi4EU mreže na području općine Radoboj omogućuju korištenje besplatnog bežičnog Interneta WiFi4EU u svim gradovima i općinama u Republici Hrvatskoj te svim državama Europske unije, na čijim područjima je uspostavljena WiFi4EU mreža.

  • IMG-20200416-WA0010
  • IMG-20200416-WA0012
  • IMG-20200416-WA0013

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.