Get Adobe Flash player

Međunarodni dan muzeja "2020"


Uskoro obilježavamo Međunarodni dan muzeja. Na dan 18. svibnja Međunarodna muzejska zajednica pokrenula je obilježavanje dana muzeja 1977. godine, a na određenu temu od strane ICOM-a provodi se od 1992. godine. Ove godine tema je Muzeji za jednakost: različitost i uključivost. Muzejski dokumentacijski centar promotor je cijele manifestacije. U Hrvatskoj će se tako obilježiti 40-ta obljetnica Međunarodnog dana muzeja organiziranjem projekata s kojima muzeji svoju praksu usmjeravaju prema ulozi promicatelja razumijevanja i uvažavanja različitosti kao i na socijalni senzibilitet i inkluzivno ponašanje.

Muzej Radboa u suradnji s udrugom Društvo Naša djeca Radoboj i Osnovnom školom Side Košutić Radoboj pokrenuo je projekt on line radionice za djecu „Tako različiti, a slični“ u kojem su djeca, učenici 3. razreda dobili zadatak da izraze svoje stavove, razmišljanja, zaključke i načine kako živjeti i uključiti društvenu različitost u svakodnevne životne prilike, te kako i na koji način se to odražava i na posjet Muzeju Radboa, jer upravo su djeca najbrojniji posjetitelji Muzeja Radboa. Njihov zadatak se tijekom ovog tjedna odrađuje digitalno, a ujedno će se i digitalnim putem, na društvenim mrežama Muzeja Radboa, Društva Naša djeca Radoboj i Osnovne škole Side Košutić Radoboj predstaviti rezultati njihovog rada, na Međunarodni dan muzeja, u ponedjeljak 18.svibnja. Prezentacija radova biti će predstavljena u obliku digitalnog „Drva znanja“, koje će krasiti dječji radovi. Na taj način ćemo dobiti smjernice na koji način pristupiti i postati bolji i osnažiti pristupačnost u interpretaciji baštine s ciljem postojanja jedinstvenosti u različitosti.
Ususret Međunarodnom danu muzeja ovim putem dijelimo s vama dvije verzije plakata, s jednim se možete i poigrati i pobojati ga u skladu s ovogodišnjom temom manifestacije "Muzeji za jednakost: različitost i uključivost"

 Plakat 1

 Plakat 2

Za više informacije o Međunarodnom danu muzeja posjetite stranice:

https://mdc.hr/…/skupovi-manifestac…/medunarodni-dan-muzeja/

http://imd.icom.museum/what-is-imd/imd-in-short/

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.