Get Adobe Flash player

Istraživanje transparentnosti proračuna


Institut za javne financije ponovno je, u šestom ciklusu istraživanja analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Rezultati istraživanja predstavljeni su jučer, 1.srpnja 2020.godine.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca. Cilj istraživanja je ukazivanje na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti.

Općina Radoboj i ove godine ocijenjena je najvišom ocjenom, peticom, a prosječna transparentnost općina u Republici Hrvatskoj je 4. Detaljni rezultati istraživanja svih 576 lokalnih proračuna s interaktivnom kartom dostupni su na mrežnim stranicama Instituta za javne financije.

 Pregledna kartra sa podacima

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.