Get Adobe Flash player

Program predškole u dječjem vrtiću "Škrinjica"


U pedagoškoj godini 2019./2020. program predškole za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu s područja Općine Radoboj po prvi puta se odvijao u Dječjem vrtiću „Škrinjica“. Tako se u prostoru dječjeg vrtića u popodnevnim satima okupljalo dvadesetak predškolaraca. Program se odvijao tri puta u tjednu: ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom.

Važnost predškole je višestruka. Kroz ovaj program djeci se pomaže u razvijanju vještine potrebnih za školu. Uz adekvatne radne materijale i kvalitetne poticaje djeca usvajaju osnovne pojmove o vremenskim i prostornim odnosima, razvijaju predčitalačke vještine, stvaraju radne navike i socijaliziraju se u odgojnoj skupini. Sve se to usvaja kroz druženje i igru uz korištenje suvremenih didaktičkih pomagala, različitih priča, slikovnica, radnih zadataka i sl . Kroz program predškole svakom se djetetu u godini dana prije polaska u osnovnu školu pokušavaju osigurati optimalni uvjeti za razvoj i unaprjeđivanje vještina, navika i kompetencija te stjecanje spoznaja i zadovoljavanje interesa koji će mu pomoći u prilagodbi na nove izazove u školskom okruženju. Imajući na umu osnovne zadaće programa predškole kontinuirano se nude aktivnosti pomoću kojih se potiče razvijanje i unaprjeđivanje tjelesnih, emocionalnih, socijalnih i spoznajnih potencijala djeteta te komunikacijske vještine potrebne za nove oblike učenja. Specifični ciljevi koji se programom ostvaruju su razvoj osnovnih vještina i sposobnosti (vođenje brige o samome sebi, unaprjeđivanje socijalnih vještina), učiti kako učiti, razvijanje predčitačkih, predmatematičkih i grafomotoričkih vještina, razvoj suradničkih odnosa u grupi djece te razvoj vještina dogovaranja i pridržavanja pravila.

U Dječjem vrtiću Škrinjica predškolarci to usvajaju kroz aktivnosti i igru u kojima pokazuju interes, volju i želju i tako se zapravo s lakoćom pripremaju za jedan važan korak, polazak u prvi razred, ali i za život! Pored raznovrsnih aktivnosti u vrtiću, programom su predviđeni i ostali sadržaji poput izleta, posjeta kazalištu i izložbama, kulturnim manifestacijama, posjet knjižnici, sportskim priredbama, terenima i slično. Osim divnih trenutaka sa radobojskim mališanima u programu predškole, u Dječjem vrtiću Škrinjica ističu i pozitivno iskustvo suradnje s roditeljima. Veselje je i zadovoljstvo pogledati iza sebe i sjetiti se lijepe i poticajne atmosfere u kojoj svi zajedno rastu i razvijaju se, čak i u ovim izazovnim vremenima.

I u novoj pedagoškoj 2020/2021 godini program predškole odvijati će se u prostorijama Dječjeg vrtića Škrinjica, a polaziti će ga 25-ero predškolaraca. Program predškole je besplatan za sve roditelje čija su djeca u godini dana prije polaska u osnovnu školu uključena u taj program, a sredstva za provedbu programa predškole osigurana su u proračunu Općine Radoboj.

  • Foto_1
  • Foto_2

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.