Get Adobe Flash player

Aktivan vikend u Radoboju


Radobojska ljetna događanja ove su godine najbogatija do sada. Iza nas niz je manifestacija; od natjecanja za najbolji čokoladni kolač, natjecanja u izradi najboljih Radobojskih štruklji, Beerfesta i mnogih drugih zanimljivih događanja.
U petak, 20. kolovoza u 21h na terasi Muzeja Radboa održala se prezentacija dokumentarnog filma o Hrvatskom zagorju „Zagorskim stezama vuskim “ autora: Tina Macana, Karla Žerjav i Marka Cerovca. Film je dočarao posebnosti zagorskog zavičaja, prenio znanja i spoznaje o našoj bogatoj kulturnoj baštini i oduševio mnogobrojni publiku.
U subotu, 21. kolovoza s početkom u 18h započela je u Muzeju Radboa manifestacija natjecanja u izradi najbolje radobojske gibanice. Za gibanicu svi znaju, možemo reći da je ona istinski tradicionalna i autohtona delicija, zapravo vrhunski kolač popularan u hrvatskoj kuhinji i u drugim susjednim zemljama. Razlika između ostalih gibanica i Radobojske gibanice je ta što uz sve ostale sastojke u Radobojsku gibanicu ide i puno ljubavi i ponosa na Radoboj.
Za natjecanje u izradi najbolje Radobojske gibanice prijavilo se ukupno 12 kandidatkinja koje su ispekle gibanice raznih okusa; okusa čokolade, rogača, maka, oraha, sira, lješnjaka i kokosa. Natjecanje je održano u Muzeju Radboa, a svim natjecateljicama je bio osiguran prezentacijski stol za gibanice kojeg su dodatno po željama ukrasile. Zadatak četveročlanog žirija nije bio nimalo lak kraj toliko ukusnih gibanica ocjenjivavši pritom izgled gibanice, okus gibanice i prezentaciju stola.
Odlukom žirija treće mjesto osvojila je Višnja Tušek za gibanicu od sira sa orasima i gibanicu od sira sa makom. Drugo mjesto osvojila je Nevenka Cerovec sa gibanicom od maka, gibanicom od oraha, gibanicom od sira i kuglofom od čokolade. Nagradu za opći dojam dobila je Bernarda Kašić za gibanicu od čokolade.
Za najbolju radobojsku gibanicu proglašena je gibanica od čokolade i gibanica od maka Lidije Matejaš.
Prva tri mjesta dobila su novčanu nagradu, zahvalnice i prigodni pokloni, a svim natjecateljicama su također uručene zahvalnice i pokloni. Novčanu nagradu, zahvalnicu i poklon dobila je i Bernarda Kašić za opći dojam gibanice.
Degustacija gibanice uveličana je nastupom Radobojskih mažoretkinja i vrtićkih skupina Dječjeg vrtića Škrinjica Radoboj čiji su mali polaznici za svoj izvanredan nastup obukli i narodne nošnje. Manifestacija je ujedno bila popraćena i glazbenom pratnjom „Atraktivnog duo na harmonici i gitari“.
Manifestacija natjecanja u izradi najbolje radobojske gibanice bila je izvrsno prihvaćena od strane posjetitelja, a nakon izbora najbolje radobojske gibanice u 21h ispred Muzeja Radboa održao se dokumentarni film i putopisno izlaganje dr. Zdenka Antonovića o njegovom boravku 21 dan u Bangladešu. Putem filma dr. Antonović je predstavio i uprizorio svoje dragocjeno iskustvo putovanja u Bangladešu, situaciju u zemlji i način života njihovih stanovnika.

  • 1629833566574
  • 1629833566579
  • 1629833566581
  • 1629833566583
  • 1629833566585
  • 1629833566588
  • 1629833566590
  • 1629833566593
  • 1629833566595
  • 1629833566597
  • 1629833566600
  • 1629833829966
  • 1629833829969
  • 1629833829979
  • 1629833829983
  • 1629833829988
  • 1629833829993
  • 1629833829997
  • 1629833830001
  • 1629833830004
  • 1629833830008
  • 1629833830011
  • 1629833830014
  • 1629833830016
  • 1629833830019
  • 1629834119615
  • 1629834845683
  • Lidija Matejaš, 1. nagrada
  • Nevenka Cerovec, 2. nagrada
  • film Zagorskim stezama vuskim ii
  • film Zagorskim stezama vuskim

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.